From Shopping to Splashing

René Ammann
11. Mai 2020
Tainan Spring was designed by MVRDV. (Photo: Daria Scagliola)

Surface of a new urban lagoon, whose levels change with dry and rainy seasons, created on the ruins of an unused shopping mall in the center of Tainan Spring, Taiwan: 54,600 m²

The lagoon is "surrounded by young plants that will develop into a lush jungle, reconnecting the city with nature and its waterfront." (Photo: Daria Scagliola)
Commissioned by the Urban Development Bureau of the Tainan City Government, the urban lagoon is part of a masterplan that aims to "to unify the site of the former China Town Mall and a kilometer-long stretch of the city’s Haian Road."

Verwandte Artikel

Andere Artikel in dieser Kategorie

Leaving London
vor einer Woche
Unwanted Guests
vor 2 Wochen
Measuring the Risk
vor einem Monat
Very Remote Work
vor einem Monat
An Expensive Forest
vor einem Monat