Photo © Ralph Richter
Photo © Ralph Richter
Photo © Jens Kirchner
Photo © Jens Kirchner
Photo © Jens Kirchner

“Oase” Study and Communications Center, Medical Library

 Back to Projects list
Location
Düsseldorf, Germany
Year
2011

With completion in June 2011 a new medical library was built for the University Clinic and the Heinrich-Heine-University in Düsseldorf. The design for the 35 meter high structure stacks the various functions on top of one another and is the architectural expression of a capillary system. This idea is very effectively displayed through the smooth, white skin of the façade that forms a network of organic glass shapes over the slender cube.

Client
University Clinic Düsseldorf (Public Authority)

GFA
5.055 sqm

Other Projects by HPP Architekten GmbH

Cologne Rheinhallen
Cologne, Germany
LVM 7
Münster, Germany
Bennigsenplatz 1 - B1
Düsseldorf, Germany
Emporio / Unilever-High-Rise
Hamburg , Germany
Santander Consumer Bank Building
Mönchengladbach, Germany
Wuppertal Justice Center
Wuppertal, Germany