Reconstruction of a private residental building

Selb, Germany
Architects
Osterwold°Schmidt
Location
Selb, Germany
Year
2008
Fotos

M.Schmidt

A new frame for the old house reconstruction of a private residental building in Selb. The house,built in 1956, had to be reconstructed. The „well bourgeois“ character didn‘t correspond to the new resisdents‘ life style. By enlarging the property it was possible to organize living on one level , to connect the inside rooms with the landscape , to make a visual link. This combination includes the existing basement,too,that guarantees new using qualities by the Patios. Patios seperate and connect functional change between inside and outside. There is a south-facing and west-facing living space , an oversized roof is good for the passive , energetical concept. The reconstruction guarantees a made - to- messure“cover“ for the residents‘ needs -a new frame for the old building , a melting and marrvellous views.


Related Projects

  • Neubau Laurpark
    Berchtold.Lenzin Landschaftsarchitekten
  • European Hansemuseum
    WES LandschaftsArchitektur
  • Agristo HQ
    OYO Architects
  • Sophienterrassen
    WES LandschaftsArchitektur
  • Industrial Park Sports Center
    WES LandschaftsArchitektur

Magazine

Other Projects by Osterwold°Schmidt

New Terraces Leipzig
Leipzig, Germany
New building bicycle station ICE station Erfurt
Erfurt, Germany
Die Schottenhöfe
Erfurt, Germany
New building Bus&Railway Terminal
Gotha, Germany
new building at horn
Weimar, Germany
Four houses
Thüringen, Germany