Wheat

Shanghai, China
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Architects
Studio DOHO
Address
Fumin Road, Shanghai, China
Year
2017
Cost
100K - 1M
Stories
1-5 Stories
Team
Studio DOHO

Healthy living and eating was the driving concept behind new restaurant Wheat. The design of the project reflects the fresh and organic character of the food with a primarily white palette with accents of natural and bronze tones.

Green tiles were used at the organic wine bar, which opens to the terrace offering specialty wine cocktails. A living plant wall frames the mosaic tile at the terrace, creating an intimate seating area outside.

Built-in furniture made from compressed fibre boards subtly referr to wheat grain tones and textures. Hanging text and graphics provide clear wayfinding and make the space light and fun. A multi-use flex space at the back of the restaurant provides a space for pop-up yoga, kids play events and private parties.

Related Projects

  • Neubau Laurpark
    Berchtold.Lenzin Landschaftsarchitekten
  • European Hansemuseum
    WES LandschaftsArchitektur
  • Agristo HQ
    OYO Architects
  • Sophienterrassen
    WES LandschaftsArchitektur
  • Industrial Park Sports Center
    WES LandschaftsArchitektur

Magazine

Other Projects by Studio DOHO

POKE POKE
Shanghai, China
Colca
Shanghai, China
TIME CAPSULE CAFÉ
Shanghai, China
BOTECO
Shanghai, China
ZHIZUO
Beijing, China
PIE BIRD
Shanghai, China