Cortex Park

Odense, Danmark
Photo © Adam Mørk
Photo © Adam Mørk
Photo © Adam Mørk
Photo © Adam Mørk
Photo © Adam Mørk
Photo © Adam Mørk
Photo © Adam Mørk
Photo © Adam Mørk
Site plan
Photo © Adam Mørk
Ground floor plan
Dessin © ADEPT
1st Floor Plan
Dessin © ADEPT
2nd Floor Plan
Dessin © ADEPT
3rd Floor Plan
Dessin © ADEPT
Dessin © ADEPT
Section
Dessin © ADEPT
Architectes
ADEPT
Lieu
Odense, Danmark
Année
2015
Coût
Non indiqué
Étages
5-20 étages
Lead Architects
ADEPT + Creo Arkitekter
Other participants
Rambøll Engineers, Schul Landskab
Concrete:
GC Collection by Graphic Concrete
Ceiling
Hunter Douglas /Mogens Rasmussen
Facade sports hall
Linit-glass

Cortex Park brings together four educational and innovation programs under one roof - connecting students, researchers and staff with shared sports facilities and urban character.

The result is a building designed for the challenge of both mind and body - and to establish a close relation between the building and its surroundings. Placing the sports facilities as a 'roof', spanning between the four houses, we create a both physical and mental experience of sharing, as well as a new hybrid between knowledge and movement.

The four individual houses are separate volumes but connected in several ways: the urban space floating into the building at the entrance level, the crisscrossing stairs spanning the triple-height space atrium and the common area at the top floor. The sports facilities at the top floor hovers over the four heavy houses and endows the building with a literally enlightening identity. When darkness falls, it lit up to tell the story of an active environment for education, research and movement - around the clock.

A large skylight draws daylight down on the common square where a number of social and administrative functions are located as center points in the central meeting space of the building. Standing on the square looking up, the crisscrossing stairs experienced as an additional spatial layer in building.
Each of the individual houses in the building have their own facade expression in graphic concrete, contrasting the lightness of the stairs.

Projets liés

  • 大阪大学 まちかね保育園
    工藤和美 + 堀場弘 / シーラカンス K&H
  • Pool Pavilion
    Reddymade
  • Sanierung Geschäftshaus Aeschenvorstadt
    KREN Architektur
  • Armadale Residence
    Rob Mills Architecture & Interiors
  • Nouveau chalet
    Arttesa, designed & tailored

Magazine

Autres projets de ADEPT

Dalarna Media Library
Falun, Suède
Harbour Houses
Aarhus, Danmark
Kolkajen-Ropsten
Stockholm, Suède
Ku.Be House of Culture and Movement
Frederiksberg, Danmark
Sonorous Museum
Frederiksberg, Danmark
Villa Platan
Aarhus, Danmark