Foto © Pedro Kok
© Pedro Kok
© Pedro Kok
© Pedro Kok
© Pedro Kok
© Pedro Kok
© Pedro Kok
© Pedro Kok
© Pedro Kok
Disegno © FC Studio

Maranhão Apartment

 Torna alla Lista di Progetti
Sede
São Paulo, Brazil
Anno
2013
Costo
Non dichiarato
Piani
Non dichiarato

The biggest challenge was the conversion of a family apartment compartmented into an apartment for a young single advertiser, and retrofitting existing securities repaginating brought from other apartment.

The meticulous work respected the memories impregnated in certain parts and introduced new elements from the new intentions. The living room, tv room and kitchen have become part of a single space through the demolition of walls and removal of the toilet (schedule attached)

Shelves specifically emphasize the horizontality of the space and serve as a shield for design pieces. A large gallery Corten steel is the element delimiter between social and intimate, camouflaging access that is done through a pivoting door.

The original structure was exposed and the materials are shown with sincerity. The concrete, glass and steel corten combine a sober color palette and contrast with some pieces that give identity to the flexible space.

Altri progetti di FC Studio

Space 715
Valinhos, Brazil
Barra House
Rio de Janeiro, Brazil
Souzas House
Campinas, Brazil
Mirante do Horto House
São Paulo, Brazil
Itahyê House
Santana do Parnaíba, Brazil
Planalto House
São Paulo, Brazil