Foto © Ulrich Schwarz
Foto © Ulrich Schwarz
Foto © Ulrich Schwarz
Foto © Ulrich Schwarz

Lauder Business School

 Torna alla Lista di Progetti
Sede
Vienna, Austria
Anno
2004
Cliente
Ronald S. Lauder Foundation

The conversion of a baroque-era palace and historic landmark into a residential business school was based on the concept of the campus: a group of buildings arrayed around a tree-filled open space. Seminar rooms (1200 m2) and administrative offices (750 m2) would be housed in the two- and three-story north building. The south building became the 2700 m2 residence hall. A freestanding structure was built on existing foundations in the former palace courtyard, providing a total of 1000 m2 for lecture halls and a cafeteria.
Special attention was paid to the new building’s spatial and functional relationships: It establishes a new center at the transition between old building and courtyard and relates to its surroundings in a variety of ways. On the ground floor, the cafeteria is entered from the old building but faces sideways onto the garden; on the main level, the lecture halls can be accessed either from inside the building or from the garden; and the roof serves as the residence hall’s terrace.

Altri progetti di KUEHN MALVEZZI

Gesundheitszentrum Wetzlgut
Bad Gastein, Austria
Liebieghaus
Frankfurt, Germania
Belvedere Museum
Vienna, Austria
Julia Stoschek Collection
Duesseldorf, Germania
Friedrich Christian Flick Collection
Berlin, Germania
Documenta 11
Kassel, Germania