写真 © Ulrich Schwarz
写真 © Ulrich Schwarz
写真 © Ulrich Schwarz
写真 © Ulrich Schwarz

Belvedere Museum

 プロジェクト一覧に戻る
場所
Vienna, オーストリア
2009
クライエント
Österreichische Galerie Belvedere

The baroque palace was converted into a contemporary exhibition space, and the rooms of the orangery were expanded and connected via a pergola-like glazed walkway. In addition to this, a condensed, viewable repository was integrated into the medieval treasury situated in the former palace stables.
The construction was preceded by an extensive study of the building history of the castle, with Kuehn Malvezzi working in close collaboration with the Austrian Federal Monuments Office. The temporal strata of each part of the building was determined, showing the formation and transformation of the components. With this research as a base, the deconstruction concept was developed and implemented.
With the renovation and restoration of the baroque rooms, some of which were changed significantly, a spatial concept was created that uncovered the original rhythmic sequence of the heterogeneous spaces.
The connecting glass corridor was a collaboration with artist Heimo Zobernig, and allows the visitor to step outside into the sculpture garden showing contemporary artworks. A guiding system, starting at the surrounding streets and leading the visitor through the park up to the museum entrances, was designed in conjunction with the architecture.

KUEHN MALVEZZI によるその他のプロジェクト

Gesundheitszentrum Wetzlgut
Bad Gastein, オーストリア
Liebieghaus
Frankfurt, ドイツ
Julia Stoschek Collection
Duesseldorf, ドイツ
Friedrich Christian Flick Collection
Berlin, ドイツ
Lauder Business School
Vienna, オーストリア
Documenta 11
Kassel, ドイツ