写真 © Ulrich Schwarz
写真 © Ulrich Schwarz
写真 © Ulrich Schwarz
写真 © Ulrich Schwarz

Lauder Business School

 プロジェクト一覧に戻る
場所
Vienna, オーストリア
2004
クライエント
Ronald S. Lauder Foundation

The conversion of a baroque-era palace and historic landmark into a residential business school was based on the concept of the campus: a group of buildings arrayed around a tree-filled open space. Seminar rooms (1200 m2) and administrative offices (750 m2) would be housed in the two- and three-story north building. The south building became the 2700 m2 residence hall. A freestanding structure was built on existing foundations in the former palace courtyard, providing a total of 1000 m2 for lecture halls and a cafeteria.
Special attention was paid to the new building’s spatial and functional relationships: It establishes a new center at the transition between old building and courtyard and relates to its surroundings in a variety of ways. On the ground floor, the cafeteria is entered from the old building but faces sideways onto the garden; on the main level, the lecture halls can be accessed either from inside the building or from the garden; and the roof serves as the residence hall’s terrace.

KUEHN MALVEZZI によるその他のプロジェクト

Gesundheitszentrum Wetzlgut
Bad Gastein, オーストリア
Liebieghaus
Frankfurt, ドイツ
Belvedere Museum
Vienna, オーストリア
Julia Stoschek Collection
Duesseldorf, ドイツ
Friedrich Christian Flick Collection
Berlin, ドイツ
Documenta 11
Kassel, ドイツ