Photo © LWPAC
Visualization © LWPAC
Photo © LWPAC
Visualization © LWPAC
Visualization © LWPAC
Visualization © LWPAC
Photo © LWPAC

Kang Quan

 Terug naar projectenlijst
Locatie
Beijing, China, China
Jaar
2003
Kosten
1M - 100M
Verhalen
1-5 Stories

The Kang Quan Pavilion, located in Beijing China, was designed as a multipurpose community facility. Its initial function was as a sales centre for a 5,000 home urban development, then adapted to serve as an art exhibition centre with associated community centre tea house. The building is characterized by its double loop circulation that commences by ascending the ramp located in the courtyard, then leading through the exhibition hall, followed by crossing via the bridge into the tea house / sales area, and from there back down through the courtyard to the entry plaza. The elevated view provides connection and overlook to the adjacent landscape and the flow of people comping and going. The resulting U-shaped building shields the visitors at its Northern edge from prevailing sand storms, while offering a well lit courtyard at its centre. The ground plane has been modulated to incorporated the community services and staff functions on one side while the mechanical systems and storage rooms are hidden within a grass mount below the cantilevered building.

Andere projecten van LWPAC - Lang Wilson Practice in Architecture Culture

Monad_V
Vancouver, Canada
School of Architecture, UTFSM
Valparaíso, Chili
NEXT: LWPAC @ Vancouver Art Gallery
Vancouver, BC, Canada
UBC Dairy Research Centre Housing
Agassiz, Canada
Vanglo House
Vancouver, BC, Canada
ROAR_One
Vancouver, BC, Canada