Cortex Park

Odense, Denemarken
Photo © Adam Mørk
Photo © Adam Mørk
Photo © Adam Mørk
Photo © Adam Mørk
Photo © Adam Mørk
Photo © Adam Mørk
Photo © Adam Mørk
Photo © Adam Mørk
Site plan
Photo © Adam Mørk
Ground floor plan
Drawing © ADEPT
1st Floor Plan
Drawing © ADEPT
2nd Floor Plan
Drawing © ADEPT
3rd Floor Plan
Drawing © ADEPT
Drawing © ADEPT
Section
Drawing © ADEPT
Architecten
ADEPT
Locatie
Odense, Denemarken
Jaar
2015
Kosten
Undisclosed
Verhalen
5-20 Stories
Lead Architects
ADEPT + Creo Arkitekter
Other participants
Rambøll Engineers, Schul Landskab
Concrete:
GC Collection by Graphic Concrete
Ceiling
Hunter Douglas /Mogens Rasmussen
Facade sports hall
Linit-glass

Cortex Park brings together four educational and innovation programs under one roof - connecting students, researchers and staff with shared sports facilities and urban character.

The result is a building designed for the challenge of both mind and body - and to establish a close relation between the building and its surroundings. Placing the sports facilities as a 'roof', spanning between the four houses, we create a both physical and mental experience of sharing, as well as a new hybrid between knowledge and movement.

The four individual houses are separate volumes but connected in several ways: the urban space floating into the building at the entrance level, the crisscrossing stairs spanning the triple-height space atrium and the common area at the top floor. The sports facilities at the top floor hovers over the four heavy houses and endows the building with a literally enlightening identity. When darkness falls, it lit up to tell the story of an active environment for education, research and movement - around the clock.

A large skylight draws daylight down on the common square where a number of social and administrative functions are located as center points in the central meeting space of the building. Standing on the square looking up, the crisscrossing stairs experienced as an additional spatial layer in building.
Each of the individual houses in the building have their own facade expression in graphic concrete, contrasting the lightness of the stairs.

Gerelateerde projecten

  • Neubau Laurpark
    Berchtold.Lenzin Landschaftsarchitekten
  • Europäisches Hansemuseum
    WES LandschaftsArchitektur
  • Agristo HQ
    OYO Architects
  • Industrial Park Sports Center
    WES LandschaftsArchitektur
  • Gemeindehaus Horw LU - Totalsanierung & Erweiterung
    raumfalter

Magazine

Andere projecten van ADEPT

Dalarna Media Library
Falun, Zweden
Harbour Houses
Aarhus, Denemarken
Kolkajen-Ropsten
Stockholm, Zweden
Ku.Be House of Culture and Movement
Frederiksberg, Denemarken
Sonorous Museum
Frederiksberg, Denemarken
Villa Platan
Aarhus, Denemarken