照片 © Rajesh Vora
照片 © Rajesh Vora
照片 © Rajesh Vora
照片 © Rajesh Vora
照片 © Rajesh Vora
照片 © Rajesh Vora
照片 © Rajesh Vora
照片 © Rajesh Vora

Visitors’ Centre at CSMVS (formally Prince Of Wales Museum)

 回到项目列表
年份
2011
费用
未公开
楼层
1-5层

The visitors’ centre is located at the entrance of the Museum, a Grade I heritage structure in Mumbai.  The contemporary structure expands upon the footprint of a previously existing multipurpose hall, and is a part of an expansion plan for this prestigious urban landmark.  The centre fulfills various programmatic functions, ranging from the integration of baggage collection and storage, to ticketing and security, as well as a museum shop, two hundred seat auditorium, and rest rooms.

A lightweight, stainless steel clad elliptical roof creates a covered verandah for circulation, integrating disparate visitor programs into a consolidated and modest, yet contemporary form.  Glass and metal surfaces exist as a visual counterpoint to stout basalt stone of local heritage structures.  Reflective material planes create a paradoxical visual poetry in which archaic forms of the adjacent museum are recast and distorted in a new perspective.  The pre-defined footprint is organically punctured by existing trees that project through openings in the roof, yielding localized deviations in the otherwise low-key scale spaces.  Integration of natural textures with modern means and materials further expands the defining narrative of the centre, that of a culturally meaningful intervention within a monumental historic context. 

以下出品方的其他项目 RMA Architects

Think Tank Retreat
Valpoi, Goa, 印度
House in a Tea Garden
Conoor, 印度
Gallery at 3 Pasta Lane
Mumbai, 印度
Restoration of the Chowmahalla Palace Complex
Hyderabad, 印度
KMC Corporate Office
Hyderabad, 印度
HP Campus
Bangaluru, 印度