Eco-Farm Series - Harvest Pavilion

Kunshan, China
Architecten
Vector Architects
Locatie
Kunshan, China
Jaar
2012
Kosten
Undisclosed
Verhalen
Undisclosed
Client

Kunshan City Construction &Investment Company

Design Firm
Vector Architects

Design-partner-in-charge
Gong Dong, Chien-ho Hsu

Project Architect
Feng Xu

Project Advisor
Nan Wang

Structure
Steel Structure

Material
foam aluminum, cast-in-place concrete, Fluorocarbon coated aluminum, laminated bamboo,glass, Terrazzo

Building Area
150 m2

Structural and MEP Engineer
Yuangui Design Institute, Shanghai

Photographer
Shu He Photo, Shengliang Su, Zhi Xia

Sited in an Eco-farm alongside the Yang Cheng Lake, Kunshan,the project consists of 4 small scale public buildings: a club house, a harvest pavilion, a botanical showroom, and an information center. In the spring of 2012, the harvest pavilion became the first one being completed.

The farm is vast, flat, and wide open to sky. Different from the congested vertical massing image of urban life, such an empty flatness of the site is an essential nature that we believe the architecture should respond to. Our design task is to explore how architecture should be integrated into such a context, to create a new and unique place, however harmonize with nature.

The harvest pavilion appears a simple, light, and translucent cuboid, with a horizontal thin plane hovering at the top, flying parallel with the horizon in the distance. The plane, made of pre-fabricated aluminum rods, cantilevers out at 4 sides at various depths. The space below becomes a transition zone from the interior to exterior, and promotes the potential activities because of the pleasant shadow casted by the canopy. The building façade system consists of vertical laminated bamboo louvers, floor-to-ceiling frameless glass panels, and pivoting glass doors, The transparency and lightness of such a material combination visually fuse the building volume with its surrounding landscape, and make the architecture sensitive to light. Under the condition of nice weather, when the pivoting glass doors are all rotated to open, the indoor space is literally stretched out into the farmland.

Gerelateerde projecten

  • 大阪大学 まちかね保育園
    工藤和美 + 堀場弘 / シーラカンス K&H
  • Pool Pavilion
    Reddymade
  • Sanierung Geschäftshaus Aeschenvorstadt
    KREN Architektur
  • Armadale Residence
    Rob Mills Architecture & Interiors
  • Neubau Chalet
    Arttesa, designed & tailored

Magazine

Andere projecten van Vector Architects

CR Land Guanganmen Green Technology Showroom
Beijing, China
CR Land Hefei Dongdajie Sales Pavilion
Hefei, China
Chongqing Taoyuanju Community Center
Chongqing, China
County Elementary School, Xiqing District
Tianjin, China
7 Box + 1 - Holcim China Representative Office
Beijing, China
Taoyuanju Office Interior Renovation Design
Tianjin, China